Karórák

Az órák iránti szeretetem már egészen korán megmutatkozott.

Kisgyerekként, egy sámlin ülve vártam a kakukkos falióra alatt, hallgatva annak ütemes, megnyugtató kattogását,  hogy a benne élő kis madarak előbújjanak rejtett világukból, és dalra fakadva okozzanak földön túli örömöt, óvodáskorú önmagamnak. -Ez az egyik legkorábbi emlékképem magamról.

Falióra

Később, figyelmem a csuklón hordandó ketyegőkre irányult. Egy ideig csak néztem, csodáltam őket, majd, mikor diszkrecionális jövedelmem lehetővé tette hosszas szunnyadás után előtört belőlem a gyűjtői szenvedély. Vad, artikulálatlan, fókuszálatlan vásárlási, tulajdonlási vágy, minden kicsit is érdekes, vagy lenyűgöző karóra iránt. Gyűjteményemet jelenleg is a diverzifikáltság jellemzi. Svájci, és japán karórák, német időmérők, és pár kínai csoda is megtisztel társaságával, ha kinyitom az őket őrző kis szelencét.

Karóra gyűjtés

Az óraszerkezetek terén sem mondhatom magam finnyásnak. A quartz verkek, az automata szerkezetek mellett szomszédoskodnak. A felhúzós analóg órák pedig nyilván tartják nekik a gyertyát. Seiko, Casio, Festina, Cornavin, Enicar, Casio, Swatch… Hogy csak egy párat említsek.

 

Aztán egyszercsak jött a váltás. Rájöttem, hogy a gyűjtés mellett árusítani is szeretném őket. Megszületett a remek döntés: karóra webshopot kell indítanom!

Nagy elánnal kezdődött a terv teljesítése. Férfi-, -női, és unisex karórákat kerestem, amik megfelelnek a minőségi, és design elképzeléseimnek.

Tervem szerint, idővel egy nagy termékadatbázissal rendelkező, neves karóra márkákat bemutató, és áruló áruházat fogok felépíteni.

Az oldal készítője: Kis Tamás